Yogastudio Stefine

Wat is Restorative Yoga?

Restorative (herstellende) Yoga is een yoga vorm die geen inspanning vraagt.
Het wordt ook wel passieve yoga genoemd en is meer meditatief dan actief. Je lichaam wordt ondersteund door kussens en dekens, hierdoor word je uitgenodigd om spierspanning los te laten en diep te ontspannen. De poses worden langer aangehouden -soms wel 15 minuten- dan in een Hatha Yoga les, zodat je van de ‘doe-modus’ over kunt schakelen  naar de ‘zijn-modus’.
De focus is op de ademhaling en de hele les is gericht op het verstillen van de geest en het activeren  van  het parasympatische zenuwstelsel zodat je optimaal kunt  ontspannen. Daarnaast zorgt de ondersteuning van kussens en dekens er voor dat er een makkelijke overgave aan ‘niets doen’ kan ontstaan.

Deze yoga vorm is geschikt bij stress gerelateerde klachten, maar ook bijvoorbeeld voor vrouwen in de overgang en bij herstel van een blessure of ziekte.
Kortom, als je behoefte hebt aan zachtheid en ontspanning. RestorativeYoga is een tegenpool van de meer dynamische flow lessen en ook een mooie aanvulling op bijvoorbeeld Poweryoga en Ashtanga Yoga.

Kernwoorden: zachtheid en zelfzorg, ontspannen en onthaasten.