Yogastudio Stefine

Yoga
Het woord ’yoga’ is afgeleid van ’yug’ dat in het Sanskriet staat voor ’verbinding’. Het gaat dan om de verbinding tussen lichaam en geest. Door ons haastige leven is de balans tussen lichaam en geest vaak verstoord. Yoga biedt ons oefeningen die het evenwicht herstellen. Het maakt lichaam en geest levendig en flexibel.

Hatha yoga
Door middel van lichamelijke oefeningen leer je de processen die zich in je lichaam afspelen, herkennen. Ook leer je lichamelijke klachten (o.a. veroorzaakt door spanning) oplossen.

Yin yoga
Yin yoga is een rustige en intense yogastijl.
De kenmerken van Yin yoga: diepe ontspanning, soepelheid van bindweefsel, gewrichten en pezen.
Stimulatie van levensenergie (Prana). Ondanks dat deze yogastijl passief overkomt zijn de houdingen uitdagend zowel fysiek als mentaal. We maken kennis met de kracht van stilte, acceptatie, loslaten.
Yin yoga kan ons helpen om beter om te gaan met onze hectische en drukke levens en weer in contact te komen met ons lijf.

Yang yoga
Yang met actievere bewegingsvolgordes in vloeiende bewegingen, zoals Zonnegroeten en Heldenhoudingen. Een dynamische vorm van yoga: kracht en flexibiliteit staan centraal.

Yin-Yang Yoga
Met Yin yoga maak je ruimte en mobiliteit en met Yang yoga zet je de doorstroming in gang.
Yin-Yang yoga zorgt voor balans in lichaam en geest.

Integrale yoga
De nadruk ligt op ontspanning. Het gaat hier vooral om zelfobservatie en het omkeren van de aandacht van buiten naar binnen. Elke les omvat één uur hatha yoga en een half uur meditatie. De oefeningen verlopen rustig en vereisen geen speciale voorkennis of lenigheid.